Reseptilääke

LIPCUT tabletti, kalvopäällysteinen 60 mg 100 kpl

Estää pahan LDL-kolesterolin muodostumista maksassa. Maksa tarvitsee kolesterolia sappihappojen valmistukseen. Kun maksasolujen kolesterolituotantoa estetään statiinilla, ottavat solut kolesterolia verenkierrosta, jolloin veren LDL- ja kokonaiskolesterolipitoisuus laskee. Tällöin kolesterolia pakkautuu vähemmän verisuonten seiniin ahtauttamaan niitä. Näin valtimonkovettumataudin (ateroskleroosin) aiheuttaman sairaskohtauksen (esim. sydän- ja aivoinfarkti) riski ja sepelvaltimotautikuolleisuus kohonneen riskin potilailla laskevat.
Vaikuttava aine:
simvastatiini
Vaikutustapa:

Estää pahan LDL-kolesterolin muodostumista maksassa. Maksa tarvitsee kolesterolia sappihappojen valmistukseen. Kun maksasolujen kolesterolituotantoa estetään statiinilla, ottavat solut kolesterolia verenkierrosta, jolloin veren LDL- ja kokonaiskolesterolipitoisuus laskee. Tällöin kolesterolia pakkautuu vähemmän verisuonten seiniin ahtauttamaan niitä. Näin valtimonkovettumataudin (ateroskleroosin) aiheuttaman sairaskohtauksen (esim. sydän- ja aivoinfarkti) riski ja sepelvaltimotautikuolleisuus kohonneen riskin potilailla laskevat. 

Käyttötarkoitus:

Kohonneen kolesterolipitoisuuden alentaminen, kun ruokavalio, liikunta ja laihdutus eivät ole tuottaneet riittävää hoitovastetta. Sepelvaltimotaudin ehkäisy ja sydän- ja verisuonitautikuolleisuuden ja -sairastavuuden vähentäminen kun potilaan riski sairastua on suurentunut. Familiaalisen hyperkolesterolemian (FH) hoito.

Pakkauskoko:
100 kpl
Markkinoija:
Sandoz/Novartis Finland Oy
87,84 €
Tarkista Kela-korvattavuus